Novi Sad
09.02.2015.
12:57 > 12:39
Vojvođanski klub će povodom godišnjice rođenja i smrti Vase Stajića u utorak 10. februara organizovati polaganje venaca na njegov spomenik u ulici Žarka Zrenjanina.
  • Čitač knjiga

    10.02.2015 08:07
    Vasa Stajić o malinarima
    "...Dolazili su bez ljubavi za Vojvodinu, revoltovani etničkim šarenilom njenog društva, uvereni da čine patriotsko delo, pljačkajući je i degradirajući je... remeteći narodnosni mir nas" (Vasa Stajić, 1922).
  • једнорог

    09.02.2015 20:31
    Венци и цвеће се полажу на гроб. На споменик се положи (постави) ловоров венац. (Споменик је, иначе, катастрофалан и представља велики блам за вајаре Новог Сада, као и Пупинов и мноштво других - али, то је друга тема). Надам се само да неће палити свеће код споменика, пошто се та "традиција" везује за Трг Слободе и Милетићев споменик, у циљу претварања центра у место зазивања мртвих.
  • Dalekovidost

    09.02.2015 16:52
    Vrlo je verovatno
    da je Vasa Stajic, promenio svoje stavove o zajednickoj drzavi kada ga je kralj te drzave iskljucio iz politickog zivota, pa se njegovi stavovi i nisu bas toliko razilazili sa gospodom koja mu odaje pocast. Mnogi su se razocarali u zajednicku drzavu, nije ni Vasa bio izuzetak. A sto da evropejac Vucic ne polozi venac na Djindjicev grob? I on je promenio svoje stavove, desava se. Shvate ljudi da su gresili.
  • Paja

    09.02.2015 14:58
    Ajde procitaj malo
    o Vasi Stajicu pa onda komentarisi. On nikad nije bio za to da se Vojvodina prisajedini Srbiji vec direktno Jugoslaviji. Bio je protiv monarhije i sovinizma. U novoj drzavi, voljom kralja, bio je vrlo brzo skrajnut sa svih politickih zbivanja.
  • 09.02.2015 13:57
    Ovo je toliko pogresno, kao da Vucic polaze venac na Djindjicev grob.
  • 09.02.2015 13:16
    Čudno je da marginalna grupa sa početka članka podržava jednog takvog velikana i nacionalistu kakav je bio Vasa Stajić. Mora da su pogrešno informisani ili im nije poznato da se Vasa nije odrekao svog nacionalnog identiteta i da se zalagao za ujedinjenje svih Srba.
    Ukratko, pomenuta gospoda nisu dostojni da se pozivaju na lik i delo Vase Stajića.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna